Aparcar al voltant de Joan XXIII deixa de ser gratuït

S'ha acabat aparcar sense pagar als voltants de l'hospital Joan XXIII de Tarragona. Aquesta setmana han començat els treballs de pintura que convertiran aquests carrers en zona verda. De moment, s'ha començat pel carrer del Francolí amb les primeres places: a l'esquerra, en línia i, a la dreta, en bateria. A poc a poc, ni rastre de la zona blanca que ha caracteritzat els voltants de l'hospital des de fa anys.

Així, en quasi una trentena de carrers es perdrà l'estacionament gratuït per ubicar-hi zona verda. En total seran 1.125 places que entraran en funcionament el pròxim mes de febrer. Aquesta zona regulada contempla una tarifa per a residents de 40 cèntims diaris, mentre que els no residents han de pagar com a mínim 30 cèntims i fins a quatre euros quan s'arriba al màxim de temps d'estacionament permès: dues hores.

PINTADA ARREU DE LA CIUTAT

Aquesta mesura arriba a la vegada que l'adequació de diverses zones de la ciutat, passant de zones blanques o taronges a verdes. Tot plegat, segons el govern municipal, per ajudar a contrarestar el deute milionari de l'ajuntament. La del Joan XXIII, però, és segurament la més polèmica, perquè es passa directament de zona blanca a verda, sense passar per la taronja.

PAGAR PER TREBALLAR O ANAR AL METGE

I és polèmica també pel problema endèmic d'estacionament que arrossega la zona. Milers de pacients, familiars i treballadors de l'hospital es barallen cada dia per trobar alguna plaça gratuïta o econòmica lliure al voltant de l'equipament; i és que els darrers anys en molts solars que servien d'aparcament ara ja hi ha edificis. Davant uns preus prohibitius dels aparcaments pròxims, la zona blanca era l'única alternativa a bon preu. Tot plegat, a més, en una zona on cada cop viu i treballa més gent.

La mesura arriba a la vegada que l'estrena del nou aparcament dissuasiu de zona taronja, d'un euro al dia, al carrer de Guillem Olivé, darrere l'hospital i a tocar de l'Escola Tarragona i l'autovia A-7. Aquest s'estrenarà dimecres vinent.