L'escriptora Olga Xirinacs ja és doctora honoris causa per la URV

L'escriptora tarragonina, Olga Xirinacs és la 52a Doctora Honoris Causa per la Universitat Rovira i Virgili, la catorzena dona. El rector de la Universitat, Josep Pallarès, li ha lliurat el títol que acredita la més alta distinció de la Universitat, la medalla i el birret, així com els atributs que acompanyen la distinció: el llibre de la ciència i la saviesa, l'anell que es lliurava com a emblema del privilegi de segellar els dictàmens de la ciència i la professió i els guants blancs.

Xirinacs s'ha mostrat emocionada durant el transcurs de l'acte on també ha tingut un record pel seu germà Sergi i el seu marit.

La guardonada ha escrit poesia, literatura, narrativa curta i novel·la. Ha obtingut alguns dels premis més importants de la literatura catalana en poesia i narrativa com el Premi Sant Jordi. Més enllà de la seva faceta com a escriptora, ha estat sempre molt implicada en les diferents activitats culturals de Tarragona i promotora de col·lectius per potenciar la pràctica de l'escriptura i la conversa a l'entorn de la literatura.