Tramitació sense sorpreses del pressupost de Tarragona que rep la llum verda

Alegria a les files del PSC un cop ha acabat el ple extraordinari que, sense sorpreses, ha donat llum verda al pressupost municipal de l’any que ve de Tarragona. Uns comptes que superen els 263 milions d'euros, prop de 13 milions més que els d'enguany.

S’ha tractat d’una tramitació inusual, perquè s’ha dut a terme al Palau de la Diputació i, sobretot perquè 20 dels 27 regidors els han recolzat, una majoria inèdita els darrers anys.

És per això, que l’alcalde, Rubén Viñuales, ha agraït el vot favorable d’Esquerra, Junts i En Comú Podem, defensant que es tracta d’un pressupost bo per a la ciutat.

És el pressupost més inversor de la història de Tarragona amb una xifra que ascendeix fins als 21 milions d’euros. En aquest sentit, Esquerra Republicana ha criticat el que consideren un pressupost opulent.

Tot i això, el principal partit de l’oposició ha donat el seu vot afirmatiu  defensant la responsabilitat de la decisió posant en valor la predisposició del PSC a l’hora de negociar.

erc presu

La formació amb més representants que ha votat en contra ha estat el PP. Com Vox, la formació de Maria Mercè Martorell ha criticat que el pressupost no es correspongui amb la situació propera a la fallida econòmica anunciada pel govern abans de l’aprovació de les ordenances fiscals.

Martorell també ha manifestat que es tracta d’uns comptes continuistes que responen al patró marcat per les negociacions dels pressupostos generals de l’Estat.

Tot i les diferències en el sentit del vot dels partits de l’oposició, tots els portaveus sense excepció han agraït la feina i bona predisposició de la regidora d’Hisenda Isabel Mascaró.