El Port de Tarragona enceta contactes per projectar una dessalinitzadora

El Port de Tarragona projecta una dessalinitzadora dins la zona de domini públic portuari. Es tracta d'una iniciativa en fase molt embrionària, però per la qual ja s'han iniciat converses per trobar inversors i empreses interessades.

En el context de sequera com l'actual aquesta és una opció que s'està explorant. Ho ha dit el president del Port, Saül Garreta, en la jornada anual de l'AEQT i, justament, posant èmfasi en la importància de teixir complicitats entre empreses i institucions.

Tot plegat està encara en les beceroles, en aquell punt de cerca d'inversors, de possibles col·laboradors i també interessats en fer ús d'aquest subministrament. La idea és que l'aigua del mar tractada pugui servir per abastir els propis serveis del Port i també es podria vendre a actors de la zona, com per exemple la indústria.

El Port també explora quin hauria de ser el millor emplaçament per si es dona l'oportunitat d'executar aquest projecte. Abans de tot això, sí que és cert que Tarragona veurà com funciona una instal·lació d'aquest tipus i és que el Moll de Balears acollirà una dessalinitzadora mòbil. Es tracta d'una prova pilot de la mà d'un centre de recerca que aproparà aquesta tecnologia a la Costa Daurada.