ERC, finalment, votarà a favor dels pressupostos de Tarragona

 

Gir de guió en el tràmit per aprovar els pressupostos municipals a Tarragona. Esquerra Republicana votarà favorablement en lloc d'abstenir-se, tal com havia anunciat. El moviment del principal partit de l'oposició arriba després d'arrencar un acord al PSC per fer realitat els carrils bici de l'avinguda Andorra i Prat de la Riba.

Els republicans expliquen que, d'aquesta manera, l'equip de govern es compromet amb la mobilitat sostenible tirant endavant dos projectes ja redactats i que no suposaran cap cost imprevist per al consistori.

S'ACCEPTEN LES DEMANDES

Esquerra, però, ha deixat clar que pensen que, en termes generals, són els pressupostos més opulents dels darrers anys i això recau sobre les espatlles de la ciutadania. Sigui com sigui, el "Sí" d'ERC, sumat al de Junts, es traduirà en 18 vots afirmatius al ple i, per tant, un ampli suport difícil d'imaginar fa uns mesos i que, per cert, no es va donar els darrers 4 anys amb els papers canviats. 

LES ALTRES FORCES

COMUNS

D'altra banda, pel que fa als comuns, que ja van ser decisius en l'aprovació de les ordenances, es mostren satisfets perquè les negociacions amb el govern han resultat amb la incorporació de diverses de les seves demandes. Tot i això, la formació creu que no n'hi ha prou per a assegurar, com a mínim, la seva abstenció.

Des de Tarragona En Comú Podem reclamen noves partides, per exemple, per a la instal·lació de plaques solars i la creació de la nova empresa energètica pública. També veuen insuficients algunes ja contemplades, com la d'adquisició de nous habitatges amb funcions socials o de la renovació de l'enllumenat públic.

El Partit Popular, en canvi, no han fet arribar fins a aquest mateix dijous les seves propostes al govern, un cop coneguda la proposta de l'executiu. Entre aquestes destaca la petició d'uns comptes encara més ajustats pel que fa a la despesa. També que el gran anunci d'inversions fet s'ajusti a la realitat.

ELS COMPTES S'APROVARAN DIMECRES VINENT

L'equip de govern ja ha convocat el ple extraordinari per aprovar els comptes. Serà dimecres que ve a la tarda al saló de plens de la Diputaciója que la sala d'actes del consistori no disposaria de prou llum.