Un bust clàssic en homenatge als esclaus presideix el portal de Sant Antoni

El Centre d’Art Mèdol promou una nova intervenció artística a l’espai públic inclosa dins el cicle “El que queda després”. En aquest cas, un bust clàssic gegant presidirà fins a final d’anys el portal de Sant Antoni. L’escultura emet senyals lluminosos en codi morse que recreen versos del poeta Federico García Lorca.

Un bust clàssic de grans dimensions que emet missatges lluminosos en codi morse presideix des d’aquesta setmana el portal de Sant Antoni. És una intervenció escultòrica de l’artista Fernando Sánchez Castillo que s’inspira en l’escultura d’època romana del Negret. L’artista n’ha redimensionat el cap com si pertanyés a una escultura de set metres d’alçada, la mateixa escala utilitzada a l’estàtua del Temple d’August. Posa així, la representació de l’esclau a l’alçada de l’emperador.

Els ulls de l’escultura emetent senyals lluminoses en codi morse. El missatge conté versos escollits del poeta Federico García Lorca que fan al·lusió, explica l’artista, al far lluminós que ens guia en l’obscuritat del mar, ca a on mira l’escultura.

L’acció escultòrica s’emmarca dins el cicle “El que queda després” que impulsa el Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona Mèdol. És una de les sis intervencions programades dins del mateix i que tindran visibilitat a espais públics. L’escultura romandrà al portal de Sant Antoni fins a finals d’any.