Generalitat i Ajuntament blinden la Ciutat Residencial només com a alberg

Treball conjunt entre Ajuntament i Generalitat per a garantir que l'antiga Ciutat Residencial no acollirà un centre de menors no acompanyats ni ara ni en un futur.

Així ho han acordat aquest dimecres l'alcalde Rubén Viñuales i el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano. Una trobada que ha servit perquè el consistori tarragoní exposés els seus dubtes sobre el projecte plantejat pel govern català i que havien provocat les queixes dels veïns de la zona.

Entre aquests, destacava que el pla especial d'usos de l'espai contemplava que una part del mateix es podia destinar en qualsevol moment a un equipament de característiques assistencials. És per això que el govern tarragoní celebra el nou compromís de la Generalitat.

Ara es treballarà conjuntament per eliminar aquest possible ús. Des de la Generalitat recorden que en cap moment es van plantejar fer un equipament d'aquestes característiques i valoren molt positivament que s'arribi a un acord amb el consistori per a deixar enrere les polèmiques sorgides al voltant del projecte.

Paral·lelament a aquests treballs, el projecte continua tirant endavant amb la seva redacció adjudicada el passat mes de març i amb l'horitzó d'estar acabat abans de finals de l'any 2025, quan s'acaba el termini per a executar-lo segons marquen els Fons Next Generation, que finançaran 15 milions d'euros del seu pressupost.