La porteria a zero, la clau del liderat grana

Només cinc dels quaranta equips de Primera Federació han rebut un sol gol en els primers quatre partits de lliga, i un d'ells és el Nàstic. El conjunt grana és el líder del grup 1 amb tres victòries i un empat, és a dir, 10 punts de 12. Tot i que els guions de cada partit han estat molt diferents, el desenllaç ha estat gairebé sempre el mateix; en el cas de les victòries, els tres partits s'han resolt per la mínima, amb un 1-0.

Potser els de Dani Vidal no han tingut el millor encert de cara a porteria, però aquest fet es converteix en anecdòtic quan en defensa el rendiment ha estat excel·lent. Només un gol concedit en 360 minuts i, en aquest cas, per una errada individual de Dani Parra. El porter, però, va tenir igualment bones actuacions en els dos primers partits de lliga. La tercera i quarta jornada les ha disputat Alberto Varo, sempre encertat en les poques ocasions en què se l'ha exigit.

ELS INTOCABLES

Mentrestant, la línia defensiva ha estat clau per minvar les arribades dels contrincants. Dani Vidal ha apostat per moure molt poc les quatre peces de la rereguarda, i de moment li ha sortit bé. Al centre de la defensa, Nacho González i Pablo Trigueros han estat indiscutibles. Al lateral esquerra, el capità Joan Oriol ha estat un fix en l'onze. Al carril dret sí que s'han repartit els minuts Pol Domingo i Alex Tirlea.

La solidesa defensiva ha estat el fonament per anar sumant punts en aquesta arrencada de lliga. Primer es va trencar amb la ratxa de 13 anys sense guanyar a la jornada inaugural. Passats quatre partits, aquest Nàstic ha firmat el millor inici de competició en 27 anys. L'últim cop que els tarragonins van sumar 10 punts de 12 possibles va ser el curs 1996-1997, a Segona B.