El futur de la química es reuneix a l'ICIQ School

Científics alemanys, suïssos, anglesos i americans, entre altres nacionalitats, s'han reunit aquesta setmana a l'Institut Català d'Investigació Química per participar en la 12a edició de l'ICIQ School. Un simposi anual que aquesta institució amb seu a Tarragona impulsa amb la voluntat d'educar el talent jove.

En total, un centenar de participants, entre assistents i ponents. Entre ells, la professora Alison Narayan, de la Universitat de Califòrnia, qui ha presentat unes molècules complexes que permeten crear nous productes terapèutics a partir de fonts naturals com les plantes o els fongs. És només un exemple de com l'ICIQ School ha centrat la seva dotzena edició en la seva vocació perquè la química contribueixi a un futur més sostenible.

Després de dotze edicions, enguany, per primera vegada, les jornades s'han obert als estudiants de grau. A la crida hi han acudit alumnes d'universitats xineses i russes, entre d'altres. D'aquesta manera l'ICIQ es posiciona i projecta com un centre d'excel·lència entre la comunitat científica i ho fa davant la mirada del futur de la química. Tant és així que un ambaixador de l'Institut viatjarà cinc setmanes a centre i sud Amèrica amb la intenció de captar nous talents.

L'ICIQ School ha comptat amb prop d'una desena de conferències, presentacions de pòsters i taules rodones per fomentar la discussió i l'intercanvi de coneixement.