Com són els gitanos de la Part Alta?

El tarragoní Josep Maria San Saturnino i Cossetània Edicions han publicat 'GiTanos de la Part Alta de Tarragona'. És una obra que aprofundeix en el dia a dia d'aquesta comunitat que va assentar-se a la ciutat durant el segle XVIII.

San Saturnino hi inclou 150 instantànies que ha anat fent els últims vuit anys, i que donen a conèixer els costums i tradicions del poble gitano de la Part Alta.

El llibre aborda aspectes com la família, la música o les religions a partir de la veu de testimonis i informació històrica des de l'arribada de la comunitat gitana a la Península el segle XV fins a l'actualitat.

Gitanos part alta llibre

També parla de la tendència dels gitanos a formar associacions per reivindicar els seus drets i trencar estereotips, així com de la seva vinculació amb la cultura de la ciutat creant la Germandat del Sant Crist dels Gitanos i portant els gegants des de fa tres segles.

La feina de documentació de Josep Maria San Saturnino durant prop d'una dècada ha deixat, a més del llibre, dues exposicions que es van poder gaudir a l'Espai Turisme el 2017 i el 2021.