Les colles de Tarragona, a punt per Santa Tecla

A menys d'una setmana de l'inici del cicle casteller de les festes de Santa Tecla, les quatre colles tarragonines van aprofitar la Diada Nacional per a posar a punt les estructures que hi volen dur a terme.

LA JOVE, AMB TOT A PUNT

Qui sembla que hi arriba més en forma i amb el programa clar, com a mínim per al primer diumenge, és la Colla Jove.

Els del Cós del Bou van completar una actuació de tres castells que podrien pujar tots un pis més aquesta mateixa temporada. Així, van obrir plaça amb el novè 3d9f de la temporada, un castell amb canvis a l'estructura, però que van descarregar amb suficiència. A la segona ronda van apostar pel 2d8f i a la tercera pel 5d8, els dos castells que tenen més possibilitats de pujar un pis més durant les dues principals diades de les festes tarragonines. Van tancar l'actuació afrontant l'estrena del dia, un pd6 que va pujar més lent del desitjable, el que va fer que només quedés en carregat.

ELS XIQUETS NO PODEN AMB EL 3d9f

Una diada que no va servir als Xiquets de Tarragona per remuntar el vol després de l'actuació de la setmana passada a Torredembarra. Els matalassers no van poder amb el principal repte del dia, un 3d9f que va quedar en intent desmuntat a la segona ronda. Abans ja n'havien desmuntat un peu a la primera ronda per donar pas al 4d8. A la tercera ronda van rebaixar pretensions i van descarregar el 3d8, tancant les rondes de castells amb un intent desmuntat de 7d8.

RETORN DE SPISP

Per la seva banda, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau va tornar a les places després de Sant Magí, i ho va fer descarregant un castell de vuit pisos, el 3d8 amb què van obrir l'actuació. Els de la camisa verda l'hi van sumar el 5d7 i el 4d7, a l'espera de reeditar la clàssica de vuit el dia de Santa Tecla.

SERALLO AMB ELS CASTELLS DE VUIT A L'HORITZÓ

Finalment, els Xiquets del Serrallo van completar una diada plàcida amb el 5d7 i el 4d7a com a castells més destacats, a més d'un 4d7 que ha de servir per rodar troncs de cara al gran objectiu serrallenc d'aquesta Santa Tecla, atacar els castells de vuit.