Reptes clars per a un Sant Magí de molta ambició

La diada castellera de Sant Magí d'aquest 2023 no tindrà massa cosa a envejar a les del 19 d'agost prepandèmia. Les quatre colles tarragonines es troben en un gran estat de forma i es presenten a la plaça de les Cols amb programes de màxims.

LA JOVE, A PER LA GAMMA EXTRA

Qui portarà una aposta més ambiciosa als peus de la Catedral serà la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els del Cós del Bou tenen entre cella i cella l'assalt a la gamma extra en forma de 2de9fm, un castell que l'any passat no va arribar fins al Concurs; feia molts anys que els de lila no sovintejaven tant l'estructura de dos i en volen treure rèdit, i els assajos aboquen a bons presagis. La Jove vol completar l'actuació amb un altre 3de9f i el segon 4de9f del curs.

TRIPLETA MATALASSERA

La tripleta màgica és l'objectiu dels Xiquets de Tarragona. Feia molt temps que els matalassers no podien presentar-se a Sant Magí amb opcions de fer una diada de tant nivell, però aquest 2023 el camí previ ha estat de molt bona nota. El 3de9f ja ha sortit a plaça en dues ocasions, mentre que el principal repte serà l'estrena del 4de9f. El programa es completaria amb el 5de8, i caldrà veure si els ratllats han esvaït dubtes després dels dos intents desmuntats a Ferran.

CLÀSSICA VERDA

La Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau no portarà res a plaça que no hagi descarregat ja enguany. De fet, al Cós del Bou, per Sant Roc, ja van completar la primera clàssica de vuit. A les Cols, el mateix: els de Jordi Gaya volen repetir 3de8, 4de8 i 2de7. El repte de present és consolidar aquesta tríada de castells per somiar en un futur.

EL SERRALLO VOL EL DOS

El 2de7 serà l'objectiu dels Xiquets del Serrallo. Els del barri mariner ho tenen clar, després de descarregar-lo a la xarxa d'assaig i havent ja experimentat els nervis de portar-lo a plaça; a la Canonja va quedar en intent desmuntat. Si tot va bé, l'acompanyaran de castells de la gamma alta de set, com el 5de7 o el 4de7a, assolits ja enguany.

Objectius i reptes clars de cara al Sant Magí del 2023. Si el patró així ho vol, pot ser un dels més recordats. Tot plegat en directe a TAC12, aquest dissabte a les 12h del migdia.