La Jove i Sant Pere i Sant Pau, preparades per Sant Magí

La Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau arriben a Sant Magí amb plenes garanties després del que es va veure aquest 15 d'agost al Cós del Bou. La diada de les festes de Sant Roc va recuperar la categoria de nou pisos després de nou anys; i és que la Jove va descarregar un 3de9f que només s'havia completat una vegada a tocar del seu local, el 2014. El 2011 l'havien carregat. Com va sent habitual aquest any, va ser el castell de sortida dels liles, i va mostrar molt bones maneres en aquest estret carrer de la Part Alta.

A continuació, la Colla Jove va optar per treballar els castells que aviat han de pujar de pis; en segona ronda, vuitè 2de8f del curs, que aquest dissabte, a les Cols, es convertirà en un 2de9fm si tot va com es preveu. Per acabar, els d'Adrià Calvet van resoldre còmodament el 5de8, una catedral que a priori no hauria d'anar sobre un folre aquest dissabte, però que podria fer-ho a finals d'agost o ja per Santa Tecla.

Mentrestant, els de Sant Pere i Sant Pau es planten a Sant Magí amb els deures fets, ja que al Cós del Bou hi van descarregar la clàssica de vuit. Els verds tenien l'objectiu principal en el 4de8, que es va completar amb esforç i pausa, fent evident que era el primer del curs; no contents amb això, els del barri cooperativista havien descarregat en les dues primeres rondes dos castells estrenats recentment. Per començar, un 3de8 marca de la casa i, en segona ronda, un 2de7 que comencen a tenir apamat. Així doncs, la colla dirigida per Jordi Gaya voldrà repetir aquesta actuació aquest dissabte a les Cols.

ELS XIQUETS, AMB DEURES PENDENTS

Mentrestant, a la mateixa hora Ferran acollia la diada de la seva festa major. Els Xiquets de Tarragona van sortir-ne amb dos intents desmuntats de 5de8, una catedral que presentava canvis a causa d'absències de castellers de tronc. Van completar, doncs, el 3de8, el 4de8 i el 5de7. Actuació destacada per als Castellers d'Altafulla, que van repetir la diada de les Cultures i es van anotar el 4de7a, el 4de7 i el 3de7.