A punt el calendari casteller 2018

Les colles castelleres del camp de Tarragona ja estan en marxa aquesta temporada, i moltes d'elles s'estrenen aquest cap de setmana a plaça. Repassem les principals novetats del calendari casteller per a aquest 2018

Després que els colles de Valls obrissin foc el passat cap de setmana, viatge de la Vella a Sicília a banda, bona part de la resta de colles castelleres del Camp de Tarragona s'estrenen a plaça aquests dissabte i diumenge, en una nova temporada que es tornarà a allargar al territori fins a mitjans del mes de novembre.

Un any més l'esquelet principal del calendari casteller estarà format per les diades més tradicionals, aquelles que tothom espera al llarg de l'any, amb l'afegitó dels anys parells del Concurs de Castells, que es celebrarà el 30 de setembre a Torredembarra i el 6 i el 7 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça.

Entre les novetats que apareixen en aquestes diades habituals destaca la no presència dels Castellers de Vilafranca en cap de les dues diades del Baix Gaià Tour, Després de no ser l'any passat a Torredembarra, enguany tampoc seran a Altafulla. Una diada de les Cultures que podria tornar a ser de només tres colles, amb els Xiquets de Tarragona i la Colla Vella com a colles convidades. Dues diades que enguany s'intercanvien els dies d'actuació, Torredembarra serà dissabte i Altafulla diumenge per la coincidència de la diada torrenca amb el dia gran del quadre de Santa Rosalia. També destaca a inicis de temporada la presència de la Jove de Tarragona a la diada del Pati.

Com a noves diades per a aquesta temporada destaca per damunt de totes la diada del 70 aniversari dels Castellers de Vilafranca el 18 d'agost, i que comportarà que la Colla Vella visiti la Plaça de la Vila només 12 dies abans de Sant Fèlix, en una actuació en que també hi seran els Nens del Vendrell. També celebraran un gran aniversari, el 45è, amb una gran actuació els Castellers d'Altafulla el 15 de setembre amb els Minyons de Terrassa i la Joves de Valls.

Per últim la temporada també estarà marcada pels viatge de les colles del territori. Després de la gira siciliana de la Vella, el principal viatge serà la presència de les dues colles de Valls a l'Smithsonian Folk Festival  de Washington a finals del mes de juny. També viatjarà la Jove de Tarragona al País Basc a mitjans de maig.