Les obres del Nou Estadi no s'han acabat encara

Tot i que la reforma va inaugurar-se el 23 de gener, el pressupost dels treballs no va completar totes les necessitats del recinte. Ara s'obre una nova fase de treballs finançada pel consistori i que començarà entre l'abril i el maig.

1.700.000 euros va ser el cost de les tasques d'adequació del Nou Estadi, construït l'any 1972 i amb símptomes evidents de degradació. Els treballs van ser múltiples, des de la coberta a la pavimentació, entre altres actuacions als accessos i al passadís de tribuna baixa per guanyar en amplitud. Ara bé, del previst d'inici al realitzat definitivament van quedar capítols pendents.

El Nou Estadi no garanteix molts aspectes bàsics de seguretat. El principal d'ells ens situa a la grada de Preferent Superior, aixecada de manera provisional el curs 2006-2007, el del Nàstic a Primera Divisió. Calen dues entrades extra que es contemplen dins la nova fase d'obres finançada per l'ajuntament de Tarragona, en aprovar-se una modificació de crèdit de 150.000 euros.

En qualsevol cas, Preferent Superior no és l'única assignatura pendent. S'han d'actualitzar altres punts d'accés i ampliar passadissos. També tancar alguns espais oberts al voltant de l'estadi. A més, es posarà fre a les contínues filtracions d'aigües que han destrossat els banys de la grada de Gol Sud. El Nou Estadi només acollirà la inauguració i la clausura dels Jocs Mediterranis però preveu rebre la visita de personalitats diverses, des del Rei Felip VI a caps d'Estat mediterranis.

Fa dos mesos el Ministre d'Educació Cultura i Esports va inaugurar oficialment el Nou Estadi, on ja s'ha procedit a netejar la brutícia acumulada darrere del gol de Muntanya i a tocar de la sortida de l'autovia A-7.