Així serà la modalitat de lluita de Tarragona 2018

Amb seu a Vila-seca és un dels esports més exòtics i desconeguts per a la majoria del públic. Hi ha diverses especialitats al programa de Tarragona 2018 però un sol club a la demarcació. El situem a Calafell: hem parlat amb el seu responsable per explicar-vos què ens ofereix la lluita dels Jocs Mediterranis.

És un cas únic a la demarcació de Tarragona. De nova creació, el Club Esportiu Lluita Olímpica Calafell compta amb prop d'una quarantena d'integrants, la majoria d'ells nens i nenes d'entre 5 i 15 anys. El precursor va ser en Víctor Domínguez, antic lluitador d'elit amb experiència als mateixos Jocs Mediterranis. Hi ha 3 modalitats. La lluita olímpica, la femenina i la grecoromana. Aquestes són les diferències més destacades.

Un combat adult consta de dues parts de 3 minuts cadascuna. Fins als 13 anys les proves s'allarguen només 2 minuts i sense aturar el temps. La modalitat és ideal per als infants tot i el desconeixement i els dubtes inicials de molts pares.

El nivell català és superior al de la mitjana estatal però queda camí per recórrer, sense clubs encara a Girona i Lleida. Quines són les claus per destacar a la lluita? Però, qui serà el màxim favorit de la lluita a Tarragona 2018?

El remodelat pavelló municipal de Vila-seca acollirà totes les variants de la lluita dels Jocs Mediterranis. I els entesos consideren que serà espectacular. Les portes del club, que treballa a l'antic mercat de Calafell, s'obren a tots aquells interessats a descobrir aquest esport. La lluita dels Jocs es desenvoluparà del 23 al 28 de juny.