Les colles castelleres posen punt i final al conflicte pels drets d'imatge

Les colles castelleres van ratificar aquest dissabte la seva confiança en la Coordinadora de Colles Castelleres a l'hora de gestionar de manera col·lectivala cessió dels drets per les retransmissions televisives. Ho van fer en una votació a l'assemblea de la Coordinadora sense vots en contra, i només amb els vots en blanc de dues de les tres colles que l'any passat s'hi havien mostrat contràries, la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca.

Punt i final al conflicte per la cessió dels drets d'imatge per part de les colles castelleres que la temporada passada va provocar un trencament entre tres de les grans colles del món casteller, la Colla Vella dels Xiquets Valls, els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, i la resta d'agrupacions.

Una nova etapa que es va posar damunt la taula aquest dissabte amb l'aprovació per part de l’assembla de la Coordinadora de Colles Castelleres celebrada a Manresa de la ratificació de la cessió dels drets per les retransmissions televisives a la Coordinadora, per tal que aquesta pugui negociar amb els operadors televisius. L'acord d'enguany contempla els drets d'imatges i els d'executant de les colles, a diferència del de l'any passat, i ha arribat fruit de la feina feta pel grup d'estudi de la qüestió format per sis colles.

L'acord va comptar amb els vots en blanc de dues de les colles que la temporada passada havien votat en contra d'aquesta cessió, la Colla Vella i els Castellers de Vilafranca, a més dels Xiquets de Reus. L'altra colla que l'any passat s'havia oposat a la cessió de drets havien estat els Minyons de Terrassa, que aquest dissabte hi van votar a favor. Des de la Junta de la Coordinadora, escollida fa poques setmanes, es valora molt positivament la tasca feta per a arribar a un acord amb totes les colles.

El nou acord té la voluntat de tenir un caràcter indefinit i comprèn totes les actuacions que es duguin a terme als Països Catalans