Salt endavant dels Castellers de Vilafranca i dels Xiquets de Tarragona

Salt endavant dels Castellers de Vilafranca i dels Xiquets de Tarragona a la diada del Pla de la Seu. Als peus de la Catedral tarragonina, l'actuació organitzada pels matalassers va mantenir la condició de gamma extra gràcies al pilar de 8 amb folre i manilles dels verds.

ESTRENA DE LA GAMMA EXTRA

L'espadat emmanillat va tancar la millor actuació de l'any dels Castellers de Vilafranca. El pilar va anar amb un ritme serè, però les manilles van haver de treballar per portar-lo a bon port. Amb tot, primer gamma extra dels vilafranquins en aquest 2023. El castell que no va sortir a plaça, però, va ser el 2de9fm, que haurà d'esperar.

Els dos castells bàsics de nou van ser els protagonistes a les rondes de castells. El 4de9f va servir per obrir la diada, però en van haver de fer un intent desmuntat prèviament. El 3de9f va mostrar un pèl de nervi, però es va descarregar sense més dificultats. Els van acompanyar del 4de8a, estructura cridada a pujar sobre un folre aquest estiu.

LA PRIMERA CATEDRAL DE L'ANY

I al seu costat, els Xiquets de Tarragona també van sortir contents de plaça. Els ratllats van esborrar els dubtes de Sant Joan i van descarregar el primer 5de8 de la temporada; una catedral que es va mostrar nerviosa en tot moment, però que el bon ofici va fer que es completés. Ara, els matalassers volen rodar el 5de8 i fer el salt als castells de 9 aquest estiu.

Els Xiquets de Tarragona van arrodonir la diada amb els dos bàsics de 8. Per començar, un 4de8 que va quedar prèviament amb intent desmuntat i que després es va mostrar neguitós. Per tancar la diada, un bon 3de8.

CLÀSSICA DE SANTS

Els Castellers de Sants van completar el cartell del Pla de la Seu; els Borinots es van adjudicar una nova clàssica de vuit, sense poder fer el salt ni al 4de9f, ni al 2de8f.