El Camp de Tarragona es queda només amb els 3 representants territorials al secretariat de l'ANC

Les comarques del Camp de Tarragona no tindran cap representant de designació nacional al secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana. Els 4 candidats nacionals tarragonins no han obtingut els vots suficients per ser escollits entre els 25 nous membres a les eleccions que s'han fet aquest cap de setmana. Amb tot, el territori tindrà els seus representants fixes de designació territorial per la regió 4 d'entre els 52 membres de les diferents regions.



Els socis de l'Assemblea Nacional Catalana han votat aquest cap de setmana a les eleccions del secretariat nacional de l'ANC, també des del Camp de Tarragona. Ho han pogut fer de forma presencial o telemàtica, encara que els seus vots no han estat suficients per l'elecció de cap dels 4 candidats nacionals del Camp de Tarragona dels 25 que s'havien d'escollir, entre ells l’únic candidat que ja estat membre del secretariat, el salouenc Xavier Fandrich, que hi havia estat els darrers tres mesos després de substituir el tarragoní Pere Grau. També hi optaven l'advocada tarragonina Patrícia Sierra, que és qui s'ha quedat més a prop d'entrar, lluny del també tarragoní Antoni-Lluís Teixidó i Xavier Rodríguez dels Pallaresos. En canvi, si que seran al secretariat de l'ANC, però com a representants de la regió 4, la del Camp de Tarragona la canongina Neus Cerdà,  la montblanquina i coordinadora de l'ANC a la Conca de Barberà els dos darrers anys Anna Lafebre, i el fins ara coordinador local de la ciutat de Tarragona Carles Xavier Gómez.

Tant Carles Xavier Gómez com Anna Lafebre han hagut de deixar les seves responsabilitats territorials, tot i que les exerciran en funcions fins que no hi hagi substituts. La representació només dels 3 secretaris de les candidatures territorials i no de cap secretari de les candidatures nacionals implicarà que el Camp de Tarragona no podrà tenir representació a totes les grans comissions de treball de l'ANC.