Sant Joan sense estrenes a Tarragona

El Sant Joan tarragoní va deixar a les colles, sobretot a les dues més grans de la ciutat, la sensació d'oportunitat perduda per donar una passa endavant a la temporada.

LA JOVE, SENSE CASTELLS DE NOU

I és que ni Jove ni Xiquets van poder amb els principals reptes de la jornada. Els del Cos del Bou van veure com el salt cap als castells de nou pisos s'haurà d'ajornar fins ben entrat el mes de juliol. A la segona ronda, i després d'haver descarregat el 3d8 d'inici, els d'Adrià Calvet van enfrontar-se a un 4d9f al que no van saber torbar les mides adients, primer amb dos peus i després amb un intent que van haver de desmuntar quan entraven els dosos.

Així les coses, la notícia positiva per la Jove va ser poder redreçar la diada amb un castell com el 2d8f, que va presentar millors sensacions que el completat la setmana passada. Van tancar l'actuació amb el 4d8 abans de fer un parèntesi per encarar un juliol ja amb reptes importants.

ELS XIQUETS NO PODEN AMB EL 5d8

Situació similar es va viure a l'altre costat de la plaça de la Font. Els Xiquets van començar la diada completant novament el 3d8 per donar pas al primer assalt sobre els castells de la gamma alta de vuit. Ho van fer amb un 5d8 que es va anar mostrant insegur a mesura que passaven els segons i que, finalment, la canalla no va veure clar per acabar-lo desmuntant. Així, els de Roger Peiró van apostar pel 4d8 i el 5d7 abans de tancar l'actuació.

SPISP DE RODATGE

La diada la van completar uns Castellers de SPiSP que no es van moure de la línia d'assegurar els castells ja assolits per agafar confiança de cara a més entrada la temporada. Així, van completar els dos castells de set amb l'agulla i el segon 5d7 del curs.

EL SERRALLO SÍ QUE ESTRENA CASTELL

I l'única colla que sí que va aconseguir fer una passa endavant van ser els Xiquets del Serrallo, que van descarregar el primer castell de la gamma alta de set del curs en forma de 4d7a, castell que se'ls havia resistit en altres ocasions, i que els dona confiança per afrontar la festa major del barri mariner la setmana vinent.