La Jove estrena els folres abans de Sant Joan

A una setmana de la primera gran diada a la ciutat de Tarragona, les colles tarragonines tenen marcat a l'agenda aquest 24 de juny per començar a mostrar tot el treballat a l'assaig aquesta primavera.

LA JOVE ESTRENA FOLRE

Unes intencions que la Jove de Tarragona ja va posar damunt de la taula aquest dissabte a la diada del seu local a la plaça del Rei. Els liles hi van estrenar el primer castell folrat del curs, en forma de 2d8f. Un primer castell de la gamma alta de vuit que es va mostrar fiable a nivell de folre, però nerviós als pisos alts. Tot i això, els del Cos del Bou el van poder descarregar sense més problemes. El van acompanyar dels dos castells bàsics de vuit abans d'encarar un Sant Joan en què l'objectiu principal passaria per fer el salt als castells de nou pisos.

Al seu costat els Xiquets del Serrallo no van poder completar el primer castell de la gamma alta de set de la temporada, havent de desmuntar el 4d7a. Sí que van completar els dos castells bàsics de set i el 5d6. La diada la van completar els Nois de la Torre amb el 2d6 com a millor castell.

ELS XIQUETS CONSOLIDEN ELS CASTELLS DE VUIT

I només una hora més tard, els Xiquets de Tarragona també tancaven el primer tram de la temporada a la plaça Corsini. Ho feien consolidant els castells bàsics de vuit pisos, descarregant novament tant el 3 com el 4d8. Els van acompanyar del 5d7, un dels castells que podria pujar un pis més dissabte vinent a la plaça de la Font.

Al costat dels matalassers, els Nens del Vendrell van tenir en el 4d8 el seu millor castell i els Xiquets de Vila-seca van completar una actuació amb tres castells de sis i el 3d6 amb l'agulla com a estructura més destacada.