Una vella filmació i una exposició recuperen l'hospital de sang de Tarragona del 1922

Fa més d'una dècada que la Universitat Rovira i Virgili i la Xarxa Santa Tecla van unir esforços amb l'objectiu de recuperar la pel·lícula 'Heroísmos'. Després de molts anys, ara tot el material trobat es pot visitar en format exposició a les dependències de les antigues urgències de l'Hospital Santa Tecla de Tarragona fins a l'11 de juny.

Dels cent minuts que tenia la pel·lícula original, només se n'han pogut recuperar tretze a causa del mal estat de conservació de gran part del material. A Canal Reus es va trobar el primer fragment en un estat de descomposició greu. Per això, amb prou feines, es van poder aprofitar 32 segons de filmació.

Anys més tard i gràcies a la informació aportada per un veí de Vilallonga del Camp, es van localitzar tres rotlles a la Masó que corresponien al 70% de la totalitat del film. Tot i això, només es van poder recuperar tretze minuts.

El propietari ha cedit les peces a la Unitat d'Investigació del Cinema de la Universitat Rovira i Virgili que no ha dubtat a entregar-les a la Filmoteca de Catalunya perquè puguin iniciar el procés de restauració.