Reclamen al nou govern de Tarragona que continuï la tasca en Memòria Històrica

Des d'aquest dijous, Josep Madarro Rodríguez és recordat a la porta de la casa on va viure al carrer La Nau de Tarragona abans de ser deportat a Mauthausen, on va morir l'any 1941 amb 26 anys. És així gràcies a la col·locació d'una de les 24 llambordes Stolpersteine que s'han repartit al llarg de la ciutat en els darrers dos mesos, les darreres sis, aquest dijous.

És la culminació del programa d'enguany del Memorial Democràtic de Tarragona, que ha dedicat el darrer any a homenatjar la memòria del mig centenar de tarragonins que van viure l'horror dels camps nazis. Una tasca en la qual ha tingut una especial rellevància la regidoria específica engegada l'any 2019 i que des de l'actual govern demanen que continuï a partir del pròxim 17 de juny.

ATURAR L'EXTREMA DRETA

Una crida que també ha fet seva l'Amical Mauthausen i els familiars de les víctimes presents en l'acte. Diuen que en un context com l'actual, amb l'auge de l'extrema dreta cada vegada més present, és imprescindible continuar reivindicant tant la seva memòria com els seus valors.

Per fer més present aquesta memòria en les noves generacions, en l'acte també hi han participat alumnes de quart d'ESO de l'Institut Martí i Franquès.