Justícia i el Nàstic col·laboren en un programa de reinserció de menors

Una desena de menors d'edat del Camp de Tarragona que han comès algun delicte participen del programa 'Aprenentatge i Servei' que el Departament de Justícia presta amb col·laboració del Gimnàstic de Tarragona.  L’esport i els seus valors són una eina immillorable per reinserir els joves.

Tots els menors que formen part del programa compleixen mesures anomenades de medi obert, com poden ser la llibertat vigilada, els treballs en benefici de la comunitat o l’assistència a centres de dia. A Catalunya, durant el 2022, els serveis del Departament de Justícia van atendre en total a 5.910 menors. A la demarcació de Tarragona en van ser 590. D’aquests, un ampli percentatge, 350, estan sota mesures medi obert i només 86 en centres d’internament.

El programa, actiu des de fa uns anys, també serveix per posar en contacte als joves amb les entitats del territori. De les deu sessions que es fan a Tarragona en sortiran dos o tres joves per fer d'entrenadors. Serà en un torneig de Centres Residencials d'Acció Educativa que posarà punt final a tot plegat el 20 de juny.