Costes aporta sorra a les platges de Tarragona, tot i l'oposició del consistori

Aquest és l'aspecte que presenta aquest dimecres la part més al nord de la platja Llarga de Tarragona. Aquí durant els darrers dos dies, Costes de l'Estat hi ha abocat fins a 4.000 metres cúbics de sorra procedent de la platja de la Paella de Torredembarra.

PROVA PILOT A LA LLARGA

Al contrari que en altres ocasions la sorra abocada s'ha concentrat en un sol punt envaint l'aigua del mar, i creant una mena de nova península artificial. La intenció d'aquesta manera de fer és que l'onatge sigui qui reparteixi de manera natural aquesta nova sorra i la distribueixi uniformement per aquesta zona, la més afectada pel retrocés dels darrers anys.

Es tracta d'una prova anomenada Sand Motor que ja es va aplicar l'any passat a la zona del Delta de l'Ebre, amb molt bons resultats segons el ministeri.

APORTACIONS TAMBÉ AL MIRACLE

I a partir d'aquest dimecres, l'aportació de sorra s'ha traslladat fins a la platja del Miracle, on el ministeri abocarà 1.000 metres cúbics. L'objectiu és consolidar la part nord, on fins fa dos anys s'ubicava la platja per a gossos i que va resultar molt malmesa amb els temporals de l'inici del 2022. Uns treballs que obliguen a prohibir el pas en aquesta zona tant aquesta setmana com a inicis de la vinent.

DESCONEIXEMENT I OPOSICIÓ DE L'AJUNTAMENT

Unes aportacions que no es veuen amb bons ulls des del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tarragona. Fons municipals han manifestat que no han estat informats pel ministeri d'aquests treballs, tot i que reconeixen que tampoc hi estan obligats. Des del consistori no es considera en cap cas una prioritat i creuen que no respon a les necessitats d'aquest espai natural, ja que es tracta d'una acció artificial.