L'ascens de PP i VOX a Tarragona, barri a barri

Segurament la gran sorpresa de la nit electoral a Tarragona va ser la recuperació clara de l'espai electoral de la dreta representada pel Partit Popular i la irrupció de la ultradreta de VOX. Però, en quines zones de la ciutat es va bastir aquest ascens?

EL PP GUANYA EN TRES COL·LEGIS

PP TARRAGONA

Pel que fa a la candidatura encapçalada per Maria Mercè Martorell, la seva presència és gairebé uniforme a tota la ciutat, amb resultats gairebé sempre per damunt del 10%, i que la va col·locar com a tercera força a tots els districtes excepte a la Part Alta, Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau.

La principal rellevància la van tenir tant al centre com a Llevant, on va obtenir més del 15% dels sufragis. De fet, és en aquestes zones on els populars van ser, fins i tot, capaços de guanyar en tres col·legis electorals, trencant l'hegemonia dels 41 restants entre el PSC i Esquerra.

Aquestes tres seus electorals són les situades a l'Associació de Veïns del Miracle, al Teatre Tarragona i a l'Institut Municipal d'Educació. Al primer d'aquests col·legis es van imposar per només un vot de diferència respecte als socialistes i cinc sobre Esquerra. Al segon i el tercer, la diferència també va ser mínima, al voltant dels cinc vots.

VOX, SEGON A PONENT

VOX TARRAGONA

Una presència dels populars que tant als barris de Ponent com a Sant Pere i Sant Pau es va veure superada en tots els districtes per la irrupció de VOX, que va obtenir en aquestes zones de la ciutat 2.800 dels 5.000 vots finals. Un fet que Martorell va valorar com el reflex de la realitat tarragonina actual.

La formació d'extrema dreta va aconseguir ser segona força a tots els barris de Ponent, amb resultats que van entre el 15 i el 20% dels vots. Les millors xifres les va aconseguir al barri de Bonavista, on en algun col·legi com l'Institut Escola Mediterrani va aconseguir un de cada quatre vots. També va arribar fins a la tercera posició a la zona nord, a Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador, amb sufragis al voltant del 15%. Al Centre i a Llevant, en canvi, no va superar en cap moment el 9%, no arribant ni al 4% a la Part Alta.