Tindrà rèplica a Tarragona l'adeu de Pueyo a Lleida?

La davallada d'Esquerra Republicana a Catalunya, on ha perdut 300.000 vots, comença a tenir les primeres conseqüències sonades. A Lleida, el fins ara alcalde, Miquel Pueyo, no es mantindrà ni tal sols com a regidor. Així, el republicà abandona la Paeria després d'haver perdut l'alcaldia. I és que la caiguda d'Esquerra a la capital del Segrià ha estat contundent. Han passat de set a cinc regidors i de primera a tercera força, per darrere d'un PSC que recuperarà l'alcaldia i del PP.

Un escenari a la Paeria lleidatana que no és calcat a Tarragona, però que comparteix molts matisos. I és que al consistori tarragoní els socialistes i els populars han recuperat força, un aspecte tradicional i en el qual l'últim mandat va ser més aviat excepcional. Amb tot, a Tarragona Esquerra ha perdut més de 4.000 vots i un regidor, i no és una alternativa de govern. De fet, Pau Ricomà serà el primer alcalde democràtic a la ciutat que no repeteix en un segon mandat.

Per tot plegat caldrà veure si l'ona expansiva del terratrèmol republicà iniciat a Lleida arriba a Tarragona. Durant la nit electoral, Ricomà es va responsabilitzar dels resultats republicans, que va qualificar de "dolents". A més, l'alcaldable d'Esquerra no va tancar la porta a una reestructuració del futur grup municipal, de manera que caldrà veure si Ricomà continua al ple tarragoní com a cap de l'oposició o bé segueix els passos del seu homòleg lleidatà, Miquel Pueyo.

RAMÍREZ MEDITA SI LIDERAR L'OPOSICIÓ

DDR Joan Anton Ramirez

Mentrestant, l'escenari a Vila-seca és molt diferent. Allà, el PSC també ha millorat resultats, passant de dos a tres regidors; a més, la llista de Joan Anton Ramírez ha passat de ser la cinquena força a ser el segon partit més votat. Uns resultats que concorden amb la pujada socialista a Catalunya, però que no serveixen per fer front a la majoria absoluta de Pere Segura, que tindrà 13 regidors, deu més que el PSC.

Per aquest motiu, Ramírez té dubtes sobre si ha de ser ell qui lideri l'oposició a Vila-seca perquè medita si cal canviar d'etapa. El cap de llista socialista sí que agafarà l'acta de regidor i continuarà al ple, però sobre la taula hi ha la possibilitat que cedeixi la posició de portaveu del grup. En tot cas, aquest dimarts el PSC es reunirà per estudiar quina ha de ser l'organització dels seus tres regidors.