El PSC torna a guanyar clarament les eleccions a Tarragona

Rubén Viñuales serà el nou alcalde de Tarragona a partir del 17 de juny. Així serà després que la candidatura dels socialistes tarragonins hagi guanyat clarament les eleccions d'aquest diumenge amb nou regidors, dos més que ara fa quatre anys. Un resultat que desfà l'empat tècnic del 2019 amb Esquerra i que ha de permetre Viñuales bastir un govern gràcies a la majoria obtinguda a les urnes.

Un Rubén Viñuales que haurà d'explorar de quina manera liderarà aquest nou govern, però no es pot descartar que ho faci, com a mínim d'entrada, en minoria.

ESQUERRA NO REVALIDARÀ L'ALCALDIA

La gran decepció de la nit s'ha viscut a Esquerra Republicana, que ben aviat ha vist com s'esvaïa la possibilitat de reeditar l'alcaldia de Pau Ricomà. Els republicans no han pogut igualar els set regidors de fa quatre anys i s'han acabat quedant amb sis, a més veien com els resultats dels seus socis actuals de govern no acompanyaven.

L'encara alcalde Pau Ricomà reconeixia la derrota i felicitava l'alcaldable socialista. També ha assegurat que Esquerra exercirà una oposició constructiva, però no ha aclarit si ho farà amb ell al capdavant.

ASCENS DE LA DRETA I L'EXTREMA DRETA

I just després dels dos grans partits s'ha situat el Partit Popular de Maria Mercè Martorell, que ha doblat resultats respecte al 2019. Uns populars que podran ser decisius per a bastir una majoria clara al govern tarragoní. La seva alcaldable ha valorat molt positivament els resultats i s'han mostrat disposats a treballar per Tarragona tant des del govern com des de l'oposició.

I la gran sorpresa ha estat l'entrada al consistori amb força de l'extrema dreta de VOX, que ha assolit tres regidors.

JUNTS I COMUNS ES MANTENEN

I qui ha aconseguit mantenir la representació de la seva formació ha estat Jordi Sendra al capdavant de Junts per Tarragona que ha repetit els tres regidors actuals al consistori. Un Sendra que s'ha mostrat satisfet pels resultats i ara obre la porta a estudiar possibles aliances amb el nou govern.

També han repetit resultats els comuns, aquesta vegada amb Jordi Collado al capdavant. Uns comuns que han fet una crida a Rubén Viñuales que miri a l'esquerra a l'hora de teixir noves aliances.

CIUTADANS I CUP ES QUEDEN FORA

Els grans damnificats de la nit han estat Ciutadans i la CUP que desapareixen del consistori després de vuit anys sent-hi presents.