Creixen un 2% els casos de melanoma

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Joan XXIII diagnostica, de mitjana, entre 15 i 20 casos de melanoma a l'any. És una xifra que, segons els professionals, ha incrementat en els darrers vint anys. En termes generals, es podria parlar d'un creixement del 2% del nombre de diagnòstics d'aquest tipus de càncer de pell.

Malgrat no ser el tipus de càncer dermatològic més freqüent, sí que és dels més agressius, ja que es propaga ràpidament en forma de metàstasi. Tot i això, el pronòstic és favorable sempre que es detecti en els seus estadis inicials.

Hi ha factors genètics que hi juguen un paper important a l'hora de patir aquesta malaltia, com ara el tipus o el color de la pell. Més enllà d'això, hi ha agents externs que multipliquen les probabilitats de patir un melanoma. Sobretot un, ell, el sol. Concretament, els seus rajos ultraviolats. Una exposició abusiva afavoreix el desenvolupament d'aquest carcinoma. Per evitar-ho, cal saber com protegir-nos correctament.

Arreu de l'estat espanyol es diagnostiquen anualment més de 6.100 casos de melanoma. Una patologia que afecta 16 de cada 100.000 habitants.