Tarragona senyalitza nous punts de memòria històrica de la lluita antifranquista

Nova senyalització d'espais de memòria històrica a la ciutat de Tarragona. Un projecte que va arrencar el 2009 i que ara afegeix dos nous punts de record: l'Antiga Audiència, i el que s'ha presentat aquest dimecres a la Rambla Nova amb carrer Unió.

El 5 de març de 1976 va morir en un punt del carrer de la Unió un dels treballadors de les obres de construcció de la refineria de petroli a la Pobla de Mafumet, Juan Gabriel Rodrigo Knafo, per causes que es desconeixen, tot i que en plens enfrontaments entre la policia un grup d'obrers de la refineria que es manifestaven contra la mort, dies abans, de cin obrers a Vitòria, a trets per la policia. Van fer una marxa a peu fins la ciutat de Tarragona, on els esperavala policia que s'hi enfrontar de forma violenta. Aquests fets es recorden des d'ara amb aquesta placa, ubicada a la mateixa Rambla Nova.

També s'ha senyalitzat l'Antiga Audiència, per les audiències públiques dels consells de guerra del franquisme, i en projecte hi ha fins a 9 espais. En els propers mesos es senyalitzaran la llibreria de la Rambla, l'auditori del Camp de Mart, pels mítings opositors, l'antiga comissaria ara Cambra de Comerç, la presó provincial, la casa parroquial de sant Josep Obrer, l'actual edifici dels sindicats, i el local parroquial de Sant Salvador, on es reunia el plenari de l'Assemblea de Catalunya.