El PSC seria la força més votada, segons l'enquesta del Més

El Partit Socialista tornaria a ser la força més votada a la ciutat de Tarragona en aquestes eleccions municipals, tal com va passar ara fa 4 anys. No tindria, però, el suport necessari per poder governar en solitari. Per tant, els pactes tornarien a ser claus a l'hora de formar govern a l'Ajuntament de Tarragona.

Són conclusions que s'extreuen de l'enquesta que ha publicat aquest dilluns el Diari Més. El PSC estaria entre els 9 i 10 regidors, és a dir, serien més que els 7 que ha tingut aquest mandat. Per tant, pujaria en suport i també ho faria Esquerra Republicana, que aquest mandat també ha tingut 7 regidors i, segons l'enquesta, podria guanyar-ne entre un i dos.

NECESSITAT DE PACTES

L'enquesta dibuixa un plenari en què la resta de forces tornaran a ser claus a l'hora de poder formar un govern. Junts de Jordi Sendra i el PP de Maria Mercè Martorell podrien aconseguir entre 2 i 3 regidors. En Comú Podem i la CUP també repetirien representació al plenari, però està per veure si ho farien amb un o dos representants.

Tampoc sembla clar el paper de Ciutadans, que va obtenir 4 regidors a les eleccions del 2019, i ara es mouria entre quedar fora o obtenir només un representant. És la mateixa dinàmica en què es mouria a hores d'ara VOX, que podria tenir per primera vegada representació a la capital tarragonina.