Tres concerts en un per les tres dècades de la BUMT

Tres són les dècades de vida de la Banda Unió Musical de Tarragona. "Tres" són les parts i el títol del concert amb què s'ha celebrat aquesta efemèride i tres són les sorpreses que l'entitat, que posa banda sonora a molts moments màgics de la ciutat, va portar sobre l'escenari del Teatre Tarragona. Tres sorpreses en forma d'artistes convidats. El primer que va acompanyar el centenar d'intèrprets de la BUMT en aquesta celebració va ser l’exdirector de la Banda Simfònica, Joan Baptista Meseguer, qui també va compondre la peça que va servir per obrir el concert.

Qui també va voler celebrar que la BUMT segueix sonant amb força és Aleix Vaqué. Aquest flautista ha viscut tota la seva vida musical dins la formació; primer com intèrpret de la juvenil, després a la banda principal i, ara, com a director. La soprano Marta Mathéu va posar la veu del concert. La cantant confessa que comparteix un vincle molt estret amb l'agrupació.

Tots tres han format part d'una proposta inèdita, en forma de concert, amb què es volia resumir a través de ritmes i melodies la trajectòria de l'entitat. Sigui com sigui, la BUMT té més d'un motiu per brindar. Per una banda, aquest aniversari. Per l'altra, l'esperançador futur que veu a l'horitzó, amb el relleu generacional assegurat.

La festa dels trenta de la BUMT continuarà el pròxim 1 de juliol amb una cercavila musical pels carrers de Tarragona.