La Trono celebra 20 anys pensant en el futur

Un viatge per la biografia de Miguel de Molina convertit en un crit contra la ignorància i el rebuig sistemàtic. "Ojos Verdes: Miguel de Molina in memoriam", la proposta produïda per Barni Teatre en forma de comèdia dramàtica va portar la copla gitana a l’escenari de la Sala Trono.

És un mes dels espectacles programats durant aquesta primavera per la sala tarragonina, però amb un afegitó. Servia per tancar l’activitat d’un dia de celebració per la Trono. Una festa amb promotors i incondicionals de la sala per commemorar 20 anys d’història, mirant amb nostàlgia cap al passat però reivindicant una voluntat de continuïtat futura malgrat la incertesa que genera el fet que en un any expira el conveni d’explotació del teatre Metropol, que ara els fa de casa.

En els seus inicis la Sala Trono va adequar el local d’assaig de la productora per convertir-lo en un espai escènic on la complicitat i proximitat d’actors i públic n’era el principal tret distintiu. Amb el conveni d’explotació del Metropol a punt d’expirar ara la Trono busca un nou espai que recuperi l’essència íntima dels inicis de la sala.