'Incunables', un llibre que ens convida a conèixer els orígens de la URV

A través de contes i petites històries, Joana Zaragoza convida al lector a conéixer la història de la formació i els orígens de la universitat tarragonina amb la seva obra "Incunables (1971-1991)"

La professora de la Universitat Rovira i Virgili, Joana Zaragoza, ens proposa un exercici de memòria històrica a través de les planes d'un llibre que explora els origens de la pròpia universitat. A Incunables (1971-1991), la represa dels estudis universitaris, Zaragoza realitza una compilació d'històries i contes que reviuen l'època en què la universitat tarragonina va posar els pilars per fonamentar el pes acadèmic que té en l'actualitat. Ho fa a través de contes i petites històries en què convida els lectors, i especialment els protagonistes d'aquest bocí d'història, a jugar per identificar escenes i protagonistes.

Un llibre coral en què l'autora, a més, ha trobat la complicitat de vuit il·lustradors tarragonins, bona part d'ells amb vinculació també a la universitat, que han dibuixat la imatge que dóna vida als contes i narracions compilats per l'escriptora. Il·lustracions que s'exposen també a la biblioteca del CRAI coma reclam per donar visibilitat al llibre, que va comptar en la seva presentació amb les professores de la universitat de lletres Maria Ramon, Montserrat Duch i Montserrat Palau.