El jurat deixa desert el premi de novel·la Pin i Soler

La gala de l’entrega de Premis Literaris Ciutat de Tarragona, convertida en un espectacle inspirat en la Divina Comèdia dirigit per Maria Bravo, amagava un desenllaç inesperat. El jurat ha declarat desert el principal guardó del certamen. Considera que cap de les 118 obres presentades a la 33a convocatòria del premi de novel·la Pin i Soler reunia les condicions i rigor necessaris per merèixer un premi amb el prestigi d'aquest, dotat amb 21.000 euros.

PREMIS CAP A LES ILLES

Sí ha tingut guanyador el premi de traducció, en format de beca, Vidal i Alcover, que enguany arribava a la 26a edició. El jurat ha escollit el projecte del manacorí Joan Antoni Cerrato, que contempla la traducció d’un llibre de James Joyce. Una traducció complicada pel volum de neologismes que introdueix l’escriptor irlandès.

També cap a les illes ha viatjat el premi Tinet de narrativa curta. El jurat ha premiat un treball del mallorquí Antoni Heitzmann, entre 191 obres presentades.

HOMENATGE AMB ACCENT VALENCIÀ

D’altra banda, els Premis Ciutat de Tarragona han homenatjat l’escriptor i sociòleg valencià Joan Francesc Mira reconeixent-lo amb el premi Montserrat Abelló a la trajectòria en l’àmbit de la traducció. Un reconeixement que l'homenatjat va agrair des de la llunyania. En aquesta edició, s’han presentat a les diferents categories dels premis literaris un total de 320 treballs. Una participació que tot i ser inferior a la del curs passat consolida dades anteriors a la pandèmia.