La municipalització del servei de biblioteques enfronta govern i oposició

El ple de Tarragona no ha viscut la tensió de les darreres sessions, però ha deixat el darrer enfrontament entre el govern i l'oposició. Ha estat al voltant de la municipalització de les treballadores de les biblioteques municipals, tant l'actual de Torreforta com dels futurs equipaments projectats, per exemple a sant Pere i Sant Pau.

Tot i estar d'acord en el fons de la qüestió, que creuen necessari per millorar les condicions del servei i laborals de les treballadores, des del PSC s'ha posat en dubte d'on ha de sortir el pressupost per fer-ho possible. Els socialistes no estan d'acord en la proposta del govern de treure'l de partides com la subvenció a la Setmana Santa.

Des del govern s'ha defensat que la municipalització del servei no pot esperar i han assegurat que no afectarà altres partides en un futur.

CUP I COMUNS CONTRA ELS CREUERS

Un ple que també ha presenciat un nou vot dissident de la CUP dins del govern municipal. Les cupàires, juntament amb En Comú Podem, han estat les úniques en votar en contra del pla que delimita els usos del Port de Tarragona al terme municipal per adaptar-lo a les Normes Urbanístiques vigents després de la suspensió del POUM.

Entre altres aspectes, aquest determina el Moll de Balears com a espai d'arribada de creuers, fet que des de la formació diuen és un pas més per a la massificació d'aquest tipus de vaixells.

Aquest nou pla també obre la porta a la construcció d'una àmplia zona de servei en el marge dret del riu Francolí de 85.000 metres quadrats, destinada a l'espera de camions per a càrrega i descàrrega a les instal·lacions portuàries.