L'Orquestra de la URV busca solista

No n'ha tingut mai en els seus 23 anys d'història, però ara la formació universitària cerca algun músic virtuós per acompanyar-los al cicle de Primavera Musical de l'Aula Magna de la URV de l'any vinent i a la programació del 2024 de l'Auditori Josep Carreras.

La presentació de sol·licituds estarà oberta fins al dimecres vinent, 24 de maig. Després d'un procés de preselecció, el dissabte 17 de juny arribarà el dia decisiu per als quatre o cinc finalistes; i serà amb un format especial, ja que el nou solista es decidirà en un concert obert a la ciutat a la mateixa Aula Magna. Amb tot, el perfil que busca l'Orquestra de la URV és totalment indefinit, ja que no es busca cap instrument en concret.

El nou solista podria sortir d'entre la plantilla actual de l'orquestra, ja que hi ha membres que ja han presentat candidatures. Tot plegat en un moment d'excel·lent estat de salut de la formació, que compta amb una seixantena de membres, unes xifres mai vistes. Formar-ne part és una bona manera de lligar-se a la universitat, perquè l'orquestra també està oberta a antics alumnes.

És un final de curs acadèmic intents per a l'Orquestra Simfònica de la URV, ja que a banda del concurs per trobar solista, el dijous que ve, 25 de maig, ofereixen l'últim concert del curs; serà una vetllada amb obres de Borjak i Pedrell.