Sanció de 75.000 euros per a Nedgia i el restaurant Koyo

Les empreses Nedgia, distribuïdora de gas natural, i el restaurant Koyo de Tarragona hauran de pagar una multa de 50.000 i 25.000 euros, respectivament. Segons ha avançat Catalunya Ràdio, aquesta és la proposta de sanció d'Inspecció de Treball per l'explosió del 16 d'octubre del 2022.

Tac12 ha pogut confirmar que la Generalitat observa quatre infraccions greus per part del titular del restaurant i una falta greu en el cas de la filial de Naturgy. Principalment, tot gira al voltant d'una instal·lació de gas natural antiga i donada de baixa que seria la causant de l'accident.

fevffd

Per un costat, Inspecció de Treball considera que la distribuïdora de gas natural no va prendre les mesures necessàries per impedir l'ús de la instal·lació d'un antic restaurant i que estava donada de baixa. Considera que Nedgia hauria comès una falta greu per no tancar, bloquejar ni precintar la clau de l'escomesa i la clau del comptador.

INFRACCIONS GREUS DEL RESTAURANT

D'altra banda, en el cas de l'empresa Sushi Lleida, propietària de la cadena Koyo, se'ls proposa la sanció per quatre infraccions greus. La primera d'elles és per haver retirat el precinte de la clau del gas d'una segona instal·lació que es va tancar quan es va detectar olors al local.

L'informe també els assenyala per no haver legalitzat la instal·lació d'aigua calenta i climatització, per no donar resposta als requeriments i per no identificar el titular de la instal·lació davant l'administració.

Aquestes propostes de sanció de la Generalitat no són definitives. Les dues parts hi poden recórrer i queda suspès l'expedient sancionador al titular del restaurant a l'espera que es resolgui el procés judicial. I és que el passat desembre el Jutjat d'Instrucció número 1 de Tarragona va decidir obrir una investigació a dues persones responsables del negoci per un delicte de lesions imprudents. Recordem que l'explosió va causar 7 ferits.