Els joves amb TEA hi diuen la seva

"No tens sentiments", "no ho entens perquè no pares atenció" o "no tens sentit de l'humor". Són només algunes afirmacions que persones amb trastorn de l'espectre autista i les seves famílies han d'escoltar massa sovint. Són comentaris, diuen, que demostren el desconeixement que hi ha al voltant de la realitat de les persones amb TEA.

En aquesta línia, ja fa anys que l'Associació Aspercamp assessora i acompanya les persones amb aquesta condició i el seu entorn. Ara, a través de l'Esplai Terapèutic, un dels projectes més importants de l'entitat, han tirat endavant l'exposició "Resse_TEjA" amb l'objectiu de trencar amb tots els prejudicis que envolten aquests joves.

L'exposició és fruit d'un treball d'introspecció que els mateixos usuaris de l'esplai d'Aspercamp han dut a terme acompanyats dels seus psicòlegs. Una iniciativa que s'ha acabat traduint en una exposició de 30 fotografies. Cada una va acompanyada d'un text on podem llegir, en paraules dels mateixos joves, com se senten quan escolten algun comentari sobre la seva condició. Ha estat l'artista Varinia Picó l'encarregada de fotografiar-los en diferents espais de Tarragona i Reus.

"Resse_TEjA" ha passat ja per diferents espais de Tarragona, Reus, el Vendrell, Altafulla, i ara fa parada al Centre Cívic de Bonavista, on es podrà visitar fins al dia 31 de maig.