La URV busca arribar al 15% d'energia autoabastida amb plaques solars

En poc més de dos anys i després d'una inversió d'un milió i mig d'euros, la Universitat Rovira i Virgili vol que un 15% de l'energia que consumeix sigui autoproduïda. Les plaques fotovoltaiques ja són una realitat des del 2022 al campus Catalunya de Tarragona, mentre recentment s'han instal·lat a les Terres de l'Ebre.

Són les dues primeres fases d'un projecte que farà arribar l'energia solar a pràcticament tots els racons de la URV a la demarcació. Les primeres experiències estan sent molt positives segons expliquen des de la universitat, fet que ha consolidat el projecte per continuar endavant.

 PRÒXIMES FASES

WhatsApp Image 2023 05 17 at 13.37.04

Després del campus Catalunya i les Terres de l'Ebre, en pròximes fases caldrà completar la instal·lació de les plaques a Sescelades i Bellissens, entre d'altres. Tot plegat en un context clau per implementar aquesta alternativa energètica, tenint en compte l'emergència climàtica i la crisi energèticaLa URV estima que, en cas de potenciar l'estalvi energètic i reduir l'ús d'electricitat a tots els campus, l'autoabastiment podria passar del 15% al 20% del consum total.