El Tinglado 2 acull una subhasta solidària per a un hospital camerunès

Quan arriba la jubilació, sovint la gent busca una passió amb la qual substituir el buit temporal. N'hi ha alguns que deixar la seva feina els genera, fins i tot, un buit existencial. Per això troben quelcom que els manté lligats a la seva professió vocacional; en certa manera, això és el que li va passar a Joan Albert Spuch. Ara fa cinc anys, quan el cirurgià del Joan XXIII es va jubilar, un company li va proposar d'anar a cooperar a l'Àfrica.

El doctor Spuch gairebé no s'ho va pensar, i la va encertar, perquè des de llavors, la seva estada d'un parell de mesos cada any al Camerun és obligada. A la ciutat de Douala, l'excirurgià altafullenc hi està ajudant a modernitzar un dispensari mèdic per convertir-lo en un hospital aportant-hi rentadora, assecadora, un centre de planxar roba, tela i esterilitzador. Ara es marca l'objectiu d'aconseguir un crematori de residus sanitaris, que val uns 2.500 euros.

Spuch, però, no ho farà de qualsevol forma. El metge també és aficionat a la pintura; la seva altra passió va trucar a la porta del taller torrenc d'Ismael Lozano. Allà va sortir la idea de fer una subhasta benèfica, que es farà aquest diumenge al migdia al Tinglado 2 del Moll de Costa de Tarragona.

Les obres d'art se subhastaran per un preu de sortida de la meitat del seu valor. Els participants tindran pintures i escultures per triar i remenar, d'una trentena d'artistes. L'objectiu del doctor Spuch és clar: marxar el 10 de juny cap al Camerun amb les mans ben plenes.