Tarragona saneja els comptes municipals dos anys abans del previst

L'equip de Govern de l'Ajuntament de Tarragona ha aconseguit sanejar el consistori, complint el seu pla de sanejament abans del previst i situant el limit d'endeutament a la fita del 110%. Ja s'havia anunciat, ara fa un any, que l'Ajuntament de Tarragona estaria sanejat abans del previst al Pla de sanejament, que s'havia marcat la fita del 2019, avançada, fa 12 mesos, al 2018, i finalment assolida el 2017.

Amb el tancament del pressupost de l'any passat, el consistori tarragoní ha arribat al 110,08% d'endeutament sobre els seus ingressos corrents, el limit que marca la Llei. La previsió era tancar el 2017 amb el 116%. Percentatge que Tarragona havia superat en escreix aproximant-se al 150% d'endeutament. Eixugar el deute va acompanyat d'un romanent de tresoreria de més de 6'2 milions d'euros, dels quals en quedaran a disposició 3 milions que l'Ajuntament destinarà a l'amortització de deute, i per primer cop en anys, a inversions, si l'Estat ho acaba permanent. S'aprovarà al ple del mes d'abril. 

El pressupost del 2017 s'ha tancat amb un 30% d'execució de les inversions previstes, xifra que l'equip de Govern considera baixa però no dolenta. La resta de partides s'han complert en un 90%. Destaca també la dada del manteniment de la mitjana de 19 dies de pagament a proveïdors.