El PSC demana a ERC que retiri la moció sobre els trens a la ciutat de Tarragona

Renunciar als trens de llarga distància seria la pèrdua definitiva per Tarragona, diu l'equip de Govern de l'Ajuntament que demana a ERC que retiri la moció que reclama l'increment de trens regionals per fer front als pronòstics de pèrdua de connexió de llarg recorregut. El grup municipal del PSC aposta per l'acord de territori que ja s'ha començat a dibuixar, per aconseguir la construcció del bypass que permeti l'arribada de l'alta velocitat a la ciutat. 

L'equip de Govern rebutja definitivament la proposta d'Esquerra que s'ha de debatre al proper Ple Municipal, i que preveu demanar un augment de freqüències de trens regionals a la ciutat de Tarragona quan, a causa del corredor del mediterrani, es perdin les connexions de llarga distància en detriment de l'estació del Camp de Tarragona. Des del PSC insistiran en la construcció del bypass que es preveu al Pla Territorial del Camp de Tarragona per permetre el desviament dels trens d'alta velocitat fins la mateixa ciutat, com passa a Lleida o Saragossa.

Per això han començat les negociacions per establir un acord de territori que acabi amb la pèrdua de connexió ferroviària i compleixi les demandes de tots els municipis i pols econòmics. Entre d'altres aspectes, Tarragona també reclama que no es desmantelli la línia Vandellós-Cambrils-Salou i s'aprofiti pel futur projecte del tramvia del Camp de Tarragona.