Recuperen el Ball Parlat de Santa Magdalena

La presentació de l’opuscle del gremi de pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre va servir d’escenari per a la presentació de la recuperació del Ball Parlat de Santa Magdalena. Una representació musicada i dramatitzada dedicada a la copatrona del gremi. 

La figura de Maria Magdalena va cobrar vida a l’església de Sant Llorenç en el marc de la presentació de l’opuscle de setmana santa del gremi de pagesos de Sant Llorenç i Sant Isidre. La recuperació del ball parlat dedicat a la copatrona del gremi va acolorir l’acte institucional que obre la Setmana Santa per aquest gremi arrelat a l’església de Sant Llorenç. L’Estudi de Música, que habitualment ja col·laborava amb l’entitat, juntament amb el dramaturg Marc Chornet, han estat els encarregats de donar cós a un text dramatitzat i musicat que es representava antigament a poblacions com la Nou de Gaià, que també ha recuperat, o Bonastre fins l’any 40 del segle passat. Recupera passatges de vida de Maria Magdalena i la seva relació amb Jesucrist, algunes de les quals també trobem representades al retaule de l’església de Sant Llorenç.

En total, vint-i-dos actors canten i actuen en aquesta representació. Els acompanyen també un cor infantil i quatre músics: 2celos, un violí i un teclat, que interpreten les partitures barroques que el costumari de Joan Amades vincula a la santa. A la representació d’hi ha afegit també una ària i música renaixentista dedicada a Maria Magdalena.