La Torre del Pretori s'enfronta a la seva restauració més important

Després que al setembre de l'any 2021 s'iniciés una intervenció d'urgència per evitar nous despreniments, en les pròximes setmanes començaran les tasques definitives que han de permetre assegurar tres de les quatre façanes de la Torre del Pretori.

Són uns treballs inèdits en aquest monument que permetran fer tasques de neteja i de consolidació dels diferents elements, evitant així la seva caiguda o protegint-los de la degradació natural de la pedra. També fer una reestructuració volumètrica dels elements que s'han perdut amb el temps. Tot en unes tasques que s'allargaran durant els pròxims quinze mesos.

FINANÇAMENT D'ESTAT I GENERALITAT

Els treballs tindran un cost de 700.000 euros, 200.000 dels quals han estat finançats per la Generalitat. A aquest s'han de sumar els 100.000 de la redacció del projecte, amb una aportació del 40% per part del Ministeri de Cultura.

PROJECTE PER A LA VOLTA DEL SARCÒFAG

En el mateix monument, però pel que fa a l'interior, des de la regidoria de Patrimoni també s'ha anunciat que ja està redactat el projecte per a la restauració de la Volta del Sarcòfag, ara mateix tancada, amb un cost de 260.000 euros i a l'espera de què els treballs puguin començar entre enguany i l'any vinent.