La Flagel·lació estrena faldilla negra i daurada

El 21 de març de 1948 es va beneir el nou pas de la Flagel·lació; 75 anys després, el 21 de març de 2023, es van beneir les noves faldilles. La Congregació de la Puríssima Sang de Tarragona va aprofitar la commemoració dels tres quarts de segle de vida del misteri per actualitzar la part inferior d'aquest. L'expectació a l'església de Natzaret no era per menys, i és que l'any passat les antigues faldilles van dir prou, de manera que tocava una renovació.

La congregació no s'ha conformat amb arreglar-les, sinó que n'ha estrenat de noves. S'ha canviat el tradicional granat pel negre; un color que, sumat als serrells daurats, realça la peanya, un element imprescindible de la Flagel·lació. Tot plegat amb l'escut al bell mig.

Tot ha quedat a casa perquè han estat dues congregants les que han confeccionat les noves faldilles d'aquest pas de la Sang. Carme Alasà i Sílvia Grau són mare i filla; no es dediquen a aquest món, però sí que ho feia l'àvia, que era modista. 

TAMBÉ PRESENTEN LA REVISTA

Tot plegat arrodonit amb la presentació de la revista de la Sang, en un acte conduït per la delegada de Cultura de la Generalitat a Tarragona, Lurdes Malgrat.