El coordinador de Seguretat d'IQOXE nega qualsevol responsabilitat sobre l'accident

En la seva declaració davant de la jutgessa instructora, el coordinador de Seguretat, Qualitat i Medi Ambient de la planta d'IQOXE al gener de l'any 2020, Gerard Adrio, ha negat qualsevol responsabilitat operativa a la planta, que li permetés conèixer l'estat del reactor accidentat abans de l'explosió. Adrio, que només ha respost a les preguntes del seu advocat, ha declarat que la seva funció a l'empresa era coordinar les relacions amb les administracions que supervisen com la companyia implementa les diferents normatives de seguretat.

És per això que ha volgut aclarir la declaració ahir de l'antic conseller delegat José Luis Morlanes, que el va assenyalar com a màxim responsable de seguretatAdrio ha exemplificat que aquest era un títol merament formal.

MORLANES TORNA A DECLARAR

Un José Luis Morlanes que també ha tornat a comparèixer aquest dimarts davant la jutgessa després de la declaració d'ahir. Ho ha fet en relació amb una de les peces separades del cas, la que investiga les modificacions no substancials de l'autorització ambiental i les llicències del reactor U350, que l'empresa feia servir abans de la construcció del reactor accidentat.

REACTOR CLANDESTÍ?

Segons la investigació duta a terme pels Mossos d'Esquadra, aquest reactor hauria funcionat de forma clandestina després que l'empresa hagués informat del seu desmantellament.

En la seva declaració d'aquest dimarts, Morlanes ha negat aquest fet i ha manifestat que l'empresa havia informat en tot moment del funcionament o aturada d'un reactor que, a més, ha explicat es trobava en perfecte estat. Des de la seva defensa també han tornat a recordar que aquesta peça separada és una investigació paral·lela i que res té a veure amb l'accident del 2020.