Els veïns de la Part Baixa demanen més zones verdes i de vianants

Més verd urbà, una millora de l'espai públic i ampliar les zones de vianants; aquests són alguns dels aspectes que la ciutadania de la Part Baixa de Tarragona reclama per al Pla Integral que ha de marcar el futur urbanístic del barri. Així ho recull el procés participatiu del pla que s'ha presentat aquest dilluns i a partir del qual es dibuixaran les línies mestres del projecte, que ha de veure la llum a la tardor.

El procés participatiu del Pla Integral de la Part Baixa de Tarragona s’ha desenvolupat entre el novembre de l'any passat i el març d'enguany i s’ha elaborat a través d’una enquesta ciutadana en què han participat gairebé 400 persones, la constitució del Grup Impulsor amb entitats representatives del barri, diversos tallers deliberatius i la realització de rutes exploratòries.

CARRERS MÉS ACCESSIBLES

Després de totes aquestes accions, els encarregats de redactar el Pla tenen damunt de la taula propostes ciutadanes en diferents àmbits. En l'urbanístic, la ciutadania considera que cal incorporar millores en l’accessibilitat i la qualitat de l’espai públic ampliant voreres i eliminant barreres arquitectòniques. També dotant el barri de més espais d’estada i activitat i millorar les connexions amb el mar i amb la resta de la ciutat. En l'àmbit social, creuen que cal disposar de més espais i equipaments comunitaris, sociosanitaris, culturals i educatius.

Tot un seguit de consideracions que ara hauran de servir per a donar forma al nou pla. Una transformació del barri del Port que des del govern tarragoní creuen que ha de ser punta de llança d'una nova manera de fer a l'hora de definir el futur de la ciutat.

Ara començarà la tercera fase del projecte, quan l'equip redactor analitzarà les propostes recollides, n’estudiarà la seva viabilitat tècnica i les estructurarà per redactar un text que haurà d'aprovar el plenari la pròxima tardor.