Pas endavant per renaturalitzar el Francolí a Tarragona

Qui passegi aquests dies pel marge esquerre del riu Francolí al seu pas per Tarragona, es toparà amb un entorn natural millorat. S'han retirat 80 metres cúbics d'arrel de canya i s'han reintroduït algunes espècies autòctones que ja s'han replantat.

Els treballadors de l'Associació Aurora, executors del projecte, han estat cinc mesos traçant un nou sender de natura, que permet conèixer la flora de l'entorn sense erosionar-lo. El camí principal s'ha restaurat, i s'ha renovat bona part de la senyalització. També s'ha instal·lat un gran cartell informatiu on s'explica les particularitats de la biodiversitat de la zona.

Aquests treballs de restauració ecològica han tingut un cost de prop de 30.000 euros, que s'han finançat a través dels pressupostos participatius, ja que va ser una de les propostes més votades. És una petita acció que ha servit i servirà com a prova pilot de cara a l'execució del projecte Greenbelt, que permetrà renaturalitzar la resta del riu Francolí i que comptarà amb una inversió d'un milió d'euros a través dels fons Next Generation.

Amb aquesta primera acció s'han desbrossat uns 19.000 metres quadrats de terreny i s'ha recuperat un quilòmetre de camí natural transitable.