ERC acusa el PSC d'obstaculitzar el contracte de la brossa a través d'una empresa del Cas Mercuri

El futur contracte de la brossa s'acosta a una nova licitació després que l'estructura de costos hagi superat el període d'exposició pública amb només dues al·legacions que han estat rebutjades pel ple.

La llum verda, però, no ha estat exempta de controvèrsia, ja que l'equip de govern ha acusat el PSC d'encarregar la redacció de les dues úniques al·legacions a l'empresa SMATSA.

Es tracta d'una companyia vinculada a les presumptes irregularitats en l'adjudicació del servei de la neteja de Sabadell durant el mandat del socialista Manuel Bustos, actualment a presó pel Cas Mercuri.

Ple tarragona

EXECUCIÓ PRESSUPOSTÀRIA

El ple també ha servit per donar compte de l'execució pressupostària del 2022. Enguany es disposarà d'un romanent que podria superar els 8 milions d'euros i s'espera que la setmana que ve se celebri un ple extraordinari per donar-li sortida a través d'un modificatiu de crèdit.

Des del PSC han assenyalat que només s'hagin executat 15 dels 54 milions d'inversions. Un fet que l'executiu local atribueix al fet que encara hi ha 3 milions pendents d'adjudicar i 8 més de projectes adjudicats i pendents de pagament. L'equip de govern també argumenta que la impossibilitat legal de fer pressupostos plurianuals obliga a reservar diners per a futurs projectes.

D'altra banda, el ple ha aprovat la transformació de l'Empresa de Serveis i Promocions d'Iniciatives, ESPIMSA, en l'Empresa Mercats de Tarragona. Una renovació global que anirà acompanyada d'una ampliació de la seva autonomia a l'hora de gestionar les ajudes o subvencions rebudes.

En la pàgina cultural, el ple ha aprovat la cessió de part del complex de la Tabacalera, de titularitat municipal, al Ministeri de Cultura perquè es pugui executar la rehabilitació integral del Museu i Necròpolis Paleocristiana. L'actuació s'emmarca en una subvenció de 7 milions d'euros dels Next Generation que hauria d'estar enllestida a finals del 2024.